Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na Bidena sa valí vlna kritiky: Trump ho označil za neschopného viesť krajinu

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Sue Ogrocki)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump kritizoval svojho možného súpera v novembrových prezidentských voľbách Joea Bidena a označil ho za "neschopného" viesť krajinu, informovala v nedeľu agentúra AFP.

"Je zničený, je psychicky zničený," povedal Trump o bývalom viceprezidentovi USA Bidenovi v relácii Fox News Sunday. Trump podľa Fox News tvrdil, že Biden by mal problém odpovedať na niektoré otázky v teste na posúdenie kognitívnych schopností, ktorý Trump absolvoval v roku 2018.

Biden podľa Trumpa v prípade víťazstva krajinu "zničí". Takisto sa voči bývalému viceprezidentovi dopustil niekoľkých nepodložených obvinení a povedal, že bývalý viceprezident by "strojnásobil dane" a "zrušil financovanie polície".

Nové výsledky predvolebných prieskumov podľa AFP ukázali, že Bidenova podpora narastá i v dôsledku pochybností o zvládaní pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 zo strany Trumpa. Počty prípadov v mnohých štátoch USA opätovne narastajú.

Trump tieto prieskumy označil za falošné a povedal, že prieskumy Bieleho Domu ho označujú za víťaza v rámci celej krajiny i v kľúčových tzv. swing states s tradične vyrovnanou podporou oboch veľkých strán.

Viac o téme: VoľbyKritikaUSADonald TrumpJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu