Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Takmer 690 miliónov ľudí na svete trpí hladom: KORONAVÍRUS situáciu zhoršuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Takmer 690 miliónov ľudí alebo 8,9 percenta svetovej populácie trpí hladom a pandémia nového koronavírusu situáciu v tejto oblasti ešte zhoršuje. Vyplýva to z pondelok zverejnenej správy OSN, o ktorej informovala agentúra AFP.

Správa s názvom Stav potravinovej bezpečnosti a výživy vo svete uvádza, že globálne spomalenie hospodárstva a negatívne dôsledky klimatických zmien spôsobujú, že počet ľudí trpiacich hladom sa zvyšuje. Vývoj situácie tento rok zhoršuje i pandémia koronavírusu SARS-CoV-2. "Po desaťročiach dlhodobého poklesu začal od roku 2014 počet ľudí trpiacich hladom pomaly narastať," uvádza sa v správe.

Počet ľudí trpiacich hladom sa v priebehu jedného roka do roku 2019 zvýšil o 10 miliónov. Za posledných päť rokov sa tento počet zvýšil o 60 miliónov. Ak bude tento negatívny trend pokračovať, dosiahnutie cieľa eliminácie hladu vo svete do roku 2030 bude podľa OSN nemožné.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Autori správy upozorňujú na to, že potraviny s dostatočnými množstvom živín sa pre mnohých obyvateľov Zeme stávajú príliš drahými. To prispieva k podvýžive i k zvyšujúcemu sa výskytu obezity u dospelých i detí.Správa odhaduje, že vo svete žijú až dve miliardy ľudí, ktorí nemajú pravidelný prístup k bezpečným a výživným potravinám a k dostatočnému množstvu potravy.

Výročnú správu spoločne vypracovali Detský fond OSN (UNICEF), Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO), Medzinárodný fond pre rozvoj poľnohospodárstva (IFAD) a Svetový potravinový program (WFP).

Viac o téme: SvetHladZhoršenieOSNKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu