Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodičia nechali svoje tri deti trpieť v rozpálenom aute: FOTO Policajti hovoria o šťastí v nešťastí

Deti v rozpálenom aute Zobraziť galériu (2)
Deti v rozpálenom aute (Zdroj: FB/Městská policie Pardubice)

PARDUBICE – Českým policajtom sa naskytol desivý pohľad, keď v rozpálenom aute zbadali tri deti. Veľkým šťastím bolo, že okná vozidla sa sťahovali pomocou kľučiek a že päťročné dievčatko s nimi dokázalo manipulovať. Rodičia totiž prišli až o 20 minút a najviac ich zaujímalo, prečo to policajti vôbec riešia.

Pešiu policajnú hliadku upozornil okoloidúci, ktorý si všimol deti v zaparkovanom aute. „Strážnici šli hneď daným smerom a opísané vozidlo našli. Stálo na priamom slnku, malo zatvorené okná a v ňom sa nachádzala trojica detí,“ priblížili pardubickí policajti na svojej sociálnej sieti.

Čítajte aj: Dráma počas výstavy psov v Bratislave: Nepochopiteľný čin psíčkara, utrpenie v rozpálenom aute

Medzi deťmi vo veku 5 a 3 rokov bolo aj 8-mesačné bábätko. Podľa polície plakali, volali mamu a už cez okno bolo vidieť, že trpeli stúpajúcou horúčavou. Našťastie, vo vozidle neboli okná na elektrické ovládanie, ale na kľučku.

Deti v rozpálenom aute
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Městská policie Pardubice)

„Strážnici okamžite požiadali najstaršie z detí – päťročné dievčatko – aby ihneď spustilo okná vo vozidle dole. Potom deti upokojili a začalo sa zháňanie rodičov. Tí sa na miesto dostavili až po ďalších 20 minútach,“ zdôraznili zástupcovia zákona.

Prístup rodičov však nebol ukážkový. „Udalosť zľahčovali, matka sa čudovala na tým, že sa strážnici o takúto vec zaujímajú,“ doplnili policajti s tým, že vzhľadom k závažnosti situácie a ku konaniu, ktoré mohlo byť porušením zákona o sociálne-právnej ochrany detí, vec oznámia správnemu orgánu.

Viac o téme: AutoLetoDetiNebezpečenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu