Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zneužívanie detí v Nemecku sa stupňuje, polícia vyšetruje 30-tisíc podozrivých osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemecká polícia začala v rámci rozsiahleho vyšetrovania siete pedofilov pôsobiacej v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko preverovať približne 30.000 osôb. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Ministerstvo spravodlivosti tejto najľudnatejšej nemeckej spolkovej krajiny uviedlo, že miestna jednotka boja proti počítačovej kriminalite vyšetruje "30.000 neznámych podozrivých". "Chceme dostať páchateľov a podporovateľov zneužívania detí z anonymity internetu", napísalo k prípadu na Twitteri.

Polícia uviedla, že tieto osoby sú podozrivé zo zdieľania "pornografického obsahu zobrazujúceho deti a mládež" vrátane "fiktívneho a/alebo skutočného zneužívania" na anonymných diskusných fórach a chatovacích skupinách.

"Nečakal som ani vzdialene až takýto rozsah zneužívania detí na internete," povedal novinárom minister spravodlivosti Severného Porýnia-Vestfálska Peter Beisenbach. Dodal, že zistenia vyšetrovacieho tímu považuje za "hlboko znepokojujúce".

Vyšetrovanie zneužívania detí na internete sa začalo už vlani v októbri, keď úrady zatkli podozrivého páchateľa v meste Bergisch Gladbachu ležiacom neďaleko Kolína nad Rýnom. K dnešnému dňu bolo v celom Nemecku identifikovaných len vyše 70 podozrivých.

Viac o téme: ZneužívaniePolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu