Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Hrozivý rekord v USA: FOTO z Floridy vyrazilo odborníkom dych, ľudia nebláznite!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

WASHINGTON - V Spojených štátoch za piatok pribudlo viac ako 45 000 nových prípadov choroby COVID-19, čo je doterajší rekord počas terajšej pandémie. Doposiaľ najväčšie nárasty od začiatku infekcie zaznamenali aj americké štáty Florida a Arizona, ktoré teraz brzdia plány na obnovu hospodárskeho a spoločenského života.

V Spojených štátoch, kde žije 330 miliónov ľudí, sa doteraz podľa Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) infikovalo 2,48 milióna ľudí, z ktorých vyše 125 000 komplikáciám súvisiacim s infekciou podľahlo.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Počet nových prípadov v USA začal v posledných dňoch prudko narastať. Vo štvrtok bolo zaznamenaných takmer 40.000 nových ochorení, čo bol rekord počas pandémie. Piatkové údaje doterajšie maximum opäť prepísali, hlásených bolo podľa JHU 45 255 infikovaných. Floridské ministerstvo zdravotníctva dnes oznámilo 9585 chorých za uplynulý deň, čo je najväčší denný nárast od začiatku pandémie. Napriek sú tamojšie pláže a letoviská plné ľudí, ktorí vôbec nerešpektujú protikoronavírusové opatrenia. Obdobný rekord zaznamenali aj štáty Texas, Tennessee, Utah, Georgia a Idaho. 

KORONAVÍRUS Hrozivý rekord v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

KORONAVÍRUS Hrozivý rekord v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Odborníci v USA kvôli novým ohniskám infekcie vyzývajú verejnosť, aby dodržiavala karanténne pravidlá a používala rúška. Spojené štáty, kde počet chorých rastie, pozastavujú uvoľňovanie pravidiel, prípadne ich opäť sprísňujú. Prvýkrát po takmer dvoch mesiacoch usporiadal verejný brífing protikoronavírusový tím Bieleho domu, ktorý vyzval predovšetkým mládež, aby nariadenia a odporúčania zdravotníkov rešpektovala. Viaceré regióny, najmä tie na Floride, sa vzhľadom na nerešpektovanie karanténnych opatrení rozhodli počas sviatku 4. júla pláže úplne uzatvoriť. 

Viac o téme: RekordMládežInfekciaŠtatistikyPrípadyUSAFloridaArizonaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu