Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Novým KORONAVÍRUSOM sa v USA infikovalo až osem percent obyvateľov

Koronavírus v USA naďalej úraduje
Koronavírus v USA naďalej úraduje (Zdroj: SITA/AP Photo/Tony Gutierrez)

WASHINGTON - Koronavírusom SARS-CoV-2 sa v Spojených štátoch podľa odhadov doposiaľ nakazilo až osem percent z takmer 330 miliónov obyvateľov tejto krajiny. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

Odhady sú založené na reprezentatívnej vzorke testovania na protilátku proti SARS-CoV-2, čo znamená, že skutočný počet prípadov môže byť až desaťkrát vyšší, čo znamená, že koronavírusom sa mohlo nakaziť 16,5 až 26,4 milióna Američanov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spojené štáty podľa priebežnej bilancie Univerzity Johnsa Hopkinsa zaznamenali dosiaľ viac ako 2,4 milióna potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom a 123.751 úmrtí na chorobu Covid-19, ktorú koronavírus spôsobuje. V oboch ukazovateľoch sú to najvyššie počty spomedzi všetkých krajín sveta. Celkovo 747.316 ľudí sa už v USA uzdravilo.

Americké štáty New York, New Jersey a Connecticut zaviedli 14-dňovú povinnú karanténu pre ľudí prichádzajúcich z tých štátov USA, ktoré za posledný týždeň zaznamenali najvyšší prírastok nových prípadov koronavírusu. Opatrenie, ktoré platí od stredy, sa týka štátov Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, Južná Karolína, Severná Karolína, Utah a Texas.

Viac o téme: NákazaUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu