Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS i naďalej bičuje svet: Počet úmrtí v Mexiku prekročil 25-tisíc

Koronavírus naďalej sužuje svet
Koronavírus naďalej sužuje svet (Zdroj: SITA/AP Photo/Rebecca Blackwell)

MEXIKO - Mexiko oznámilo vo štvrtok prekročenie hranice 25.000 úmrtí na ochorenie COVID-19, informovala v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na oficiálne údaje.

Ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že za posledných 24 hodín v krajine zaznamenali 6104 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkový počet infikovaných sa tým zvýšil na 202.951. Za rovnaké časové obdobie pribudlo aj 736 úmrtí. Následkom choroby COVID-19, ktorú nový koronavírus spôsobuje, tak podľahlo už 25.060 ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Mexický minister financií Arturo Herrera vo štvrtok oznámil, že mal pozitívne testy na nový druh koronavírusu - len tri dni po stretnutí s prezidentom Andrésom Manuelom Lópezom Obradorom. "Mám len veľmi mierne príznaky ochorenia. Odteraz budem v karanténe a budem pracovať z domu," napísal Herrera na Twitteri.

Ako pripomína AFP, Obradorovu vládu kritizujú za oneskorenú a vlažnú reakciu na šírenie koronavírusu. Napriek vysokému nárastu počtu nových prípadov a úmrtí začala vláda od 1. júna postupne otvárať ekonomiku.

Viac o téme: PandémiaMexikoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu