Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Latinská Amerika je na tom zle: Hlási už viac ako 100-tisíc obetí

Koronavírus v Brazílii Zobraziť galériu (2)
Koronavírus v Brazílii (Zdroj: SITA/AP Photo/Andre Penner)

BRAZÍLIA - V Latinskej Amerike zomrelo už viac ako 100.000 ľudí v súvislosti s ochorením covid-19. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vlastné štatistiky. Kontinent sa stal v posledných týždňoch ohniskom globálnej pandémie, zatiaľ čo tempo šírenia nákazy na iných miestach planéty spomaľuje. Mexiko dnes ohlásilo doteraz najväčší denný nárast novo nakazených.

Mexické úrady ohlásili 6288 nových nálezov SARS-CoV-2, pričom koronavírusu tam za posledný deň podľahlo 793 ľudí. Krajina tak celkom eviduje už vyše 191.000 pozitívnych nálezov a 23.377 mŕtvych od začiatku pandémie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Najhoršie zasiahnutou krajinou regiónu je Brazília, ktorá zaznamenala 1374 nových úmrtí a cez 39.000 infikovaných za posledných 24 hodín. Celkovo sa tam koronavírus preukázal už u viac ako 1,1 milióna osôb a cez 52.000 ich nákaze podľahlo. Prezidentovi Jairovi Bolsonarovi nariadil miestny sudca, aby nosil na verejnosti ochrannú rúšku potom, čo sa politik zúčastnil niekoľkých masových zhromaždení. Bolsonaro v posledných mesiacoch dopady pandémie opakovane zľahčoval.

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Eraldo Peres)

Výskyt vírusu je zrejme na vzostupe už aj v Strednej Amerike. Rekordných 700 novo nakazených v utorok ohlásila Guatemala. V súvislosti s koronavírusom tam zomrelo ďalších 35 ľudí, celkový počet obetí tak dosiahol 582.

Latinská Amerika eviduje vyše 2,1 milióna nakazených z viac než 9,18 milióna pozitívnych nálezov po celom svete. Od začiatku pandémie zomrelo celosvetovo 474.609 osôb, uvádza Univerzita Johnsa Hopkinsa, ktorá šírenie nákazy monitoruje.

Viac o téme: PandémiaBrazíliaMexikoKoronavírusLatinská Amerika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu