Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Latinská Amerika má z regiónov sveta druhý najvyšší počet úmrtí

Brazílska zdravotníčka kontroluje teplotu
Brazílska zdravotníčka kontroluje teplotu (Zdroj: SITA/AP Photo/Eraldo Peres)

RIO DE JANEIRO - Latinská Amerika prekonala v pondelok v počte úmrtí na nový koronavírus Spojené štáty a Kanadu a stala sa tak druhým najviac postihnutým regiónom sveta, pokiaľ ide o počty obetí choroby COVID-19. Vyplýva to z údajov zhromažďovaných agentúrou AFP.

V Latinskej Amerike zaznamenali do pondelňajšieho rána miestneho času oficiálne 144.758 úmrtí, čo je viac než 144.023 úmrtí v USA a Kanade. Viac úmrtí registruje už len Európa, kde koronavírusu podľahlo 202.505 ľudí.

Takmer polovicu z obetí v latinskoamerickom regióne eviduje Brazília. Tá je so 72.100 úmrtiami súčasne druhou najviac zasiahnutou krajinou na svete, pričom Mexiko, ktoré zaznamenalo 35.006 úmrtí, v nedeľu prevýšilo v tejto štatistike Taliansko a je na štvrtom mieste.

Pandémia v tomto regióne zasiahla výrazne aj Peru (11.870 úmrtí) a Čile (6979 úmrtí). V Latinskej Amerike oficiálne dosiaľ nahlásili viac ako 3,37 milióna prípadov nákazy, čo je z regiónov sveta druhý najvyšší údaj po USA a Kanade, ktoré majú spolu vyše 3,4 milióna infikovaných, ako ukazujú štatistiky AFP.

Viac o téme: úmrtiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu