Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Chvíle hrôzy v Minneapolise: Po nočnej streľbe hlásia obeť a 11 zranených

Incident si vyžiadal jednu obeť. Zobraziť galériu (2)
Incident si vyžiadal jednu obeť. (Zdroj: reprofoto:Twitter/Kyle Hooten)

MINNEAPOLIS - Ďalšia tragédia! Najmenej jeden človek zahynul a jedenásti ďalší utrpeli v noci na nedeľu zranenia pri streľbe v americkom meste Minneapolis, oznámila nadránom miestneho času tamojšia polícia.

UPOZORNENIE: Fotografie či videá v článku môžu byť nevhodné pre maloletých a citlivé povahy.

Zranení nie sú v ohrození života, spresnila polícia po predošlej informácii o desiatich postrelených, ktorých previezli do nemocníc so "zraneniami rôznej závažnosti", informuje agentúra AP.

Polícia v prvom tvíte po hlásení incidentu vyzvala verejnosť, aby sa vyhýbala príslušnej lokalite v obchodnej štvrti Uptown, kde sa nachádza rovnomenné historické kino i viacero barov a reštaurácií. Fotografie zverejnené na sociálnych médiách ukazovali okná kina a ďalšej budovy rozbité pri streľbe, na chodníku bolo vidno krv.

VIDEO Chvíle hrôzy v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto:Twitter/Kyle Hooten)

Lokalita je vzdialená asi päť kilometrov západne od oblasti Minneapolisu, ktorú zasiahli nepokoje po smrti Afroameričana Georgea Floyda pri zatýkaní policajtmi z 25. mája. 

Smrť Floyda podnietila snahy o reformu minneapoliskej polície a väčšina členov mestskej rady podporila rozpustenie tohto zboru, ktorý mnohí aktivisti označili za brutálny a rastistický. Vyvolalo to odpor oponentov, ktorí sa pýtajú, ako budú občania chránení pred násilnou kriminalitou, dopĺňa AP.

 

Viac o téme: StreľbaObeťZraneniaPolícia USAMinneapolis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu