Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia v Mexiku: Pri streľbe zahynulo šesť policajtov, ďalších päť utrpelo zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

TAXCO DE ALARCÓN - Šesť policajtov zahynulo a ďalší piati utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v nedeľu počas bližšie nešpecifikovaných bezpečnostných kontrol v meste Taxco de Alarcón v štáte Guerrero na juhu Mexika. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Podľa hovorcu polície v štáte Guerrero Roberta Álvareza po páchateľoch sa pátra. "Pri týchto nešťastných udalostiach prišlo o život šesť príslušníkov polície," povedal Álvarez bez toho, aby spresnil, o aké bezpečnostné kontroly išlo. Napriek karanténnym opatreniam zavedeným pre pandémiu nového druhu koronavírusu je organizovaný zločin v Mexiku stále rozšírený.

Štát Guerrero, v ktorom sa nachádza aj turistami vyhľadávané mesto Acapulco, je jednou z oblastí, ktoré sú najviac postihnuté násilím zapríčineným mexickými drogovými kartelmi. V Mexiku si organizovaný zločin každoročne vyžiada tisíce obetí na životoch. Minulý rok tam došlo k približne 36.000 vraždám a zhruba 62.000 ľudí je nezvestných.

Ľudskoprávni aktivisti a experti toto násilie pripisujú kontroverzným vojenským zásahom proti organizovanému zločinu, ktoré v roku 2006 spustil vtedajší prezident Felipe Calderón. Podľa oficiálnych údajov bolo odvtedy v krajine zavraždených 287.000 ľudí. Nie je však zrejmé, za koľko z nich môže práve organizovaný zločin.

Viac o téme: StreľbaúmrtieZraneníPolicajtiMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu