Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Šesť členov Trumpovho tímu, ktorý pripravoval zhromaždenie, má COVID-19

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

TULSA - Šesť členov tímu z kampane amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorí pripravovali sobotňajšie zhromaždenie Trumpa s priaznivcami v meste Tulsa v štáte Oklahoma, malo pozitívny test na ochorenie COVID-19. Trumpova kampaň to oznámila niekoľko hodín pred tým, ako mal vyjsť na pódium.

Bude to prvé Trumpovo predvolebné zhromaždenie od vypuknutia pandémie nového koronavírusu. V novembri čakajú USA prezidentské voľby a Trump sa uchádza o znovuzvolenie za republikánsku stranu. "V súlade s bezpečnostnými postupmi členovia kampane absolvujú pred podujatiami testy na COVID-19," uviedol v oznámení Tim Murtaugh, riaditeľ komunikácie Trumpovej kampane, ktorého citovala tlačová agentúra AFP.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Zo stoviek urobených testov malo pozitívny výsledok šesť členov prípravného tímu a okamžite sa zaviedli karanténne opatrenia," informoval Murtaugh. Dodal, že personál pozitívny na COVID-19 "ani nikto s bezprostredným kontaktom" s ním nebude prítomný na predvolebnom zhromaždení a nebude ani v blízkosti účastníkov. Kampaň tiež oznámila, že každý účastník zhromaždenia podstúpi meranie telesnej teploty, až potom prejde cez bezpečnostnú kontrolu. Každý tiež dostane rúško, ako ho bude chcieť, a dezinfekciu na ruky.

Zhromaždenie sa koná vo viacúčelovej aréne BOK Center s 19.000 sedadlami, napísala tlačová agentúra AP. Zhromaždenie bude podľa očakávania najväčším podujatím vo vnútorných priestoroch, aké USA zažili od zavedenia obmedzení, ktoré majú zabrániť šíreniu koronavírusu. Tulsa zaznamenala za posledný týždeň prudký nárast prípadov ochorenia COVID-19 a miestny riaditeľ zdravotníckeho úradu žiadal o odklad zhromaždenia. Avšak republikánsky guvernér štátu Oklahoma Kevin Stitt vyhlásil, že podujatie bude bezpečné. Najvyšší súd v Oklahome v piatok zamietol žiadosť, aby každý účastník tohto zhromaždenia v krytej aréne musel mať rúško, a v sobotu bolo vidieť v dave s tvárovou maskou iba zopár ľudí.

Viac o téme: ZhromaždenieTímUSADonald TrumpKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu