Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Portugalsku vyšetrujú večierok, z ktorého sa zrejme šíril KORONAVÍRUS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LISABON - Portugalská prokuratúra v sobotu oznámila, že začala vyšetrovať narodeninovú párty s účasťou veľkého počtu ľudí, ktorá mohla viesť k mnohým novým prípadom nákazy koronavírusom. Informovala o tom tlačová agentúra AFP. Podľa miestnych médií párty zrejme zapríčinila okolo 100 nových infekcií.

Prokuratúra v južnom okrese Faro v regióne Algarve spresnila, že vyšetruje večierok zo 7. júna v meste Lagos, na ktorom sa "zišli desiatky ľudí" aj napriek zákazu zhromaždení viac než 20 osôb. V Portugalsku s približne desiatimi miliónmi obyvateľov zaznamenali niečo vyše 1500 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, a 38.841 prípadov nákazy. Večierok bol "zrejme zdrojom výskytu nových prípadov COVID-19", dodala prokuratúra.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Miestne médiá s odvolaním sa na predstaviteľov zdravotníctva napísali, že večierok zrejme zapríčinil okolo 100 nových prípadov nákazy. "Tí, čo si myslia, že môžu znovu viesť normálny život, sa hlboko mýlia," vyhlásila v piatok ministerka zdravotníctva Marta Temidová. Väčšina prípadov sa objavila v hlavnom meste Lisabon a okolitých oblastiach.

Podľa výpočtu agentúry AFP malo Portugalsko vo štvrtok po Švédsku najvyšší denný nárast infekcií v Európskej únii z hľadiska veľkosti populácie. "Máme problém prerušiť reťaze prenosu (koronavírusu)," uviedla Temidová. V Portugalsku ľudia ostro nesúhlasia s karanténnymi opatreniami alebo testami na koronavírus, ktoré sú pre občanov povinné, ak cestujú do iných krajín bezvízovej schengenskej zóny v rámci EÚ.

Viac o téme: VečierokPortugalskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu