Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS V Číne pribudlo 26 prípadov ochorenia COVID-19, z toho 22 v Pekingu

Pevninská Čína za posledný deň zaznamenala 26 nových prípadov nákazy koronavírusom, z toho 22 v Pekingu.
Pevninská Čína za posledný deň zaznamenala 26 nových prípadov nákazy koronavírusom, z toho 22 v Pekingu. (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

PEKING - Pevninská Čína za posledný deň zaznamenala 26 nových prípadov nákazy koronavírusom, z toho 22 v Pekingu. Uviedla to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na čínsku Národnú zdravotnícku komisiu. Údaje sú podobné ako tie z predchádzajúceho dňa.

Čínska metropola ohlásila prvý prípad z novej vlny infekcie 11. júna a od tej doby sa ochorením COVID-19 v hlavnom meste nakazilo už 227 ľudí. Prípady sú spojené s obrím trhoviskom s potravinami nachádzajúcom sa na juhozápade Pekingu.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Pevninská Čína, ktorá nezahŕňa Hongkong a Macao, tiež ohlásila šesť nových prípadov ľudí, ktorí sa nakazili koronavírusom, ale nevykazujú žiadne príznaky ochorenia COVID-19. O deň skôr bolo takýchto prípadov sedem. Čínske úrady nezahŕňajú tieto asymptomatické prípady do oficiálnej bilancie.

Celkový počet zistených infekcií od začiatku šírenia COVID-19 narástol na 83.378. Oficiálna bilancia obetí koronavírusu sa v Číne už dlhšiu dobu nemení a zostáva na 4634 mŕtvych.

Viac o téme: ObeteúmrtiaPrípadyČínaPekingKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu