Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS V Benátkach znovu otvorili Dóžov palác: Na vstup čakali stovky turistov

Benátky
Benátky (Zdroj: thinkstock.com)

BENÁTKY - V severotalianskych Benátkach v sobotu po troch mesiacoch opätovne otvorili svetoznámy Dóžov palác, ktorý je jedným zo symbolov mesta lagún. Informovala o tom agentúra AFP.

Na vstup do goticko-renesančného paláca nachádzajúceho sa na Námestí svätého Marka čakali od rána vo viac ako 300-metrovom rade stovky Talianov i cudzincov. Podľa správ miestnych médií si vstupenky na sobotu vopred rezervovali cez internet tisíce ľudí. Vo vnútri paláca platí povinnosť nosiť rúška a dodržiavať bezpečný odstup. Personál dohliada na to, aby sa na jednom mieste nenakopilo príliš veľa návštevníkov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Agentúra AFP pripomína, že Benátky, ktoré sú zvyčajne plné turistov, počas posledných troch mesiacov karantény charakterizovali prázdne ulice a námestia a gondoly odstavené na okrajoch kanálov. Život sa do benátskych ulíc vrátil až v sobotu s otvorením Dóžovho paláca. Na Námestí svätého Marka opäť začali predávať suveníry a otvorila sa aj väčšina tamojších obchodov a reštaurácii.

Po benátskych kanáloch znovu začali premávať gondoly plné turistov. Podľa agentúry ANSA je najviac návštevníkov z Talianska, ale prišlo aj veľa Nemcov a Francúzov. Taliansko, ktoré bolo počas pandémie koronavírusu jednou z najviac postihnutých krajín sveta, opäť otvorilo svoje hranice 3. júna. Najznámejšie múzeá a pamiatky v krajine vrátane vatikánskej baziliky či tzv. šikmej veže v Pise už znovu otvorili pre turistov.

Viac o téme: PandémiaTurizmusTalianskoBenátkyKoronavírusZnovuotvorenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu