Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Masaker na stanici: VIDEO Kamera zachytila tvrdé kopance, polícia dotyčných mužov hľadá

Bitka na stanici v pražskom metre
Bitka na stanici v pražskom metre (Zdroj: youtube/český rozhlas)

PRAHA - Pražskí policajti majú plné práce s prípadom násilnej výtržnosti a napadnutia muža na stanici metra. Ako dôkazový materiál poslúži aj záznam z kamery, ktorý celú brutálnosť zachytil. Dvojica mužov na ňom na zemi dokopala bezbranného mladíka. Napokon mu aj ukradla osobné veci!

O prípade píše český portál novinky.cz a podľa nich českí kriminalisti už prijali ďalšie podnety v súvislosti s týmto prípadom. Potvrdil to hovorca polície Jan Rybanský. Za tento skutok útočníkom hrozí osem rokov väzenia.

VIDEO Zachytávajúce celú situáciu

Mrazivý záznam

Česká polícia v stredu zverejnila video, ktoré zachytáva incident na stanici metra. Požiadali verejnosť o pomoc pri pátraní po útočníkoch, ktorých tváre je na videu viac ako zreteľne vidieť. Hlavní podozriví totiž spravodlivosti stále unikajú. "Vďaka medializácii prípadu sme obdržali niekoľko podnetov od občanov, ktoré teraz kriminalisti postupne preverujú," povedal hovorca polície Rybanský vo štvrtok ráno.

Prípad je už viac ako mesiac starý

Incident sa mal odohrať ešte 24. apríla, teda pred viac ako mesiacom na Námestí Mieru na linke A. Vtedy ešte v Česku platil kvôli pandémii nového koronavírusu núdzový stav. Poškodený utrpel zlomeniny nosových prepážok, tržnú ranu nad pravým okom a ďalší rad zranení v oblasti tváre a v pravej časti trupu.

"Skupina mužov napadla poškodeného údermi päsťou do tváre. Potom, čo sa ocitol na zemi do neho začali niekoľkokrát kopať a dupať po ňom. Od ďalšieho napádania ich neodradila ani skutočnosť, že ležiaci muž nemal proti početnej prevahe žiadnu šancu sa brániť, a tak si rukami chránil aspoň hlavu," popisuje Rybanský.

Začalo to hádkou, skončiť to môže väzením

Aby toho nebolo málo, skupina mužov poškodenému ešte ukradla drobné veci za asi 1000 českých korún (37,57 eur). Pred bitkou sa navyše ešte odohrala hádka medzi poškodeným a útočníkmi. Polícia stále na linke 158 prijíma ďalšie podnety o tomto prípade a vyšetrujú ho ako výtržníctvo, ublíženie na zdraví a krádež, za čo podozrivým hrozí až osem rokov za mrežami.

Viac o téme: MetroStanicaBitkaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu