Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brazília má dočasného ministra zdravotníctva: Prezident nakoniec vymenoval generála

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro (Zdroj: SITA/AP Photo/Andre Borges)

RIO DE JANEIRO - Brazílsky prezident Jair Bolsonaro v stredu vymenoval generála Eduarda Pazzuella za dočasného ministra zdravotníctva. Brazília bola bez šéfa tohto rezortu od 15. mája, informovala spravodajská televízia CNN.

Bolsonaro naznačil, že zatiaľ nemá v pláne vymenovať trvalú náhradu za predošlého ministra zdravotníctva Nelsona Teicha. Teich je v krátkom čase už druhým ministrom zdravotníctva, ktorý vo svojej funkcii skončil predčasne. Rovnako ako jeho predchodca Luiz Henrique Mandetta odstúpil z funkcie pre nesúhlas s názormi Bolsonara na zvládanie koronavírusovej pandémie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Teich vo funkcii nevydržal ani mesiac a Pazuello prakticky vedie ministerstvo od jeho rezignácie. Bolsonaro, bývalý výsadkár, za uplynulý mesiac nominoval na kľúčové pozície na ministerstve zdravotníctva už niekoľko ľudí z prostredia armády.

Brazília zaznamenala v utorok najmenej 1262 nových úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, čo je najvyšší denný nárast úmrtí od začiatku pandémie. Podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa tam zaznamenali už 555.383 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 a najmenej 31.199 úmrtí.

Viac o téme: Minister zdravotníctvaPandémiaGenerálBrazíliaRio de JaneiroKoronavírusJair Bolsonaro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu