Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Austrálii vyšetrujú prípad policajta, ktorý zhodil na zem aborigéna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

SYDNEY - Austrálska polícia vyšetruje prípad policajta, ktorý pri zatýkaní zhodil na zem 17-ročného chlapca z aborigénskej komunity. Incident sa odohral v pondelok večer v Surry Hills, na predmestí Sydney. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

Na videu, ktoré sa šíri sociálnymi sieťami, vidno, ako policajt potkol chlapca, ktorý vzápätí spadol tvárou na chodník. Polícia tvrdí, že sa chlapec policajtovi "vyhrážal". Chlapca zatkli a vzali na policajnú stanicu. Neskôr ho previezli do nemocnice na pozorovanie, odkiaľ ho prepustili domov, kde čaká na ďalšie vyšetrovanie.

Policajtovi obmedzili výkon funkcie a jeho nadriadení sa stretli s aborigénskou komunitou. Chlapec sa s kamarátmi nachádzal blízko domova, keď ho polícia údajne "úplne bezdôvodne" zatkla, napísal jeho príbuzný na Facebooku. Podľa spravodajskej stránky Guardian Australia chlapcova rodina uviedla, že utrpel zranenia ramena, kolena, tváre, lakťa a má poškodené aj zuby.

V Austrálii má domorodá mládež často problémy so zákonom. Podľa vládnej správy z minulého mesiaca majú mladí aborigéni 22-násobne vyššiu pravdepodobnosť, že budú zadržaní alebo skončia v nápravnom systéme, než iné skupiny mladistvých v krajine.

Viac o téme: PolicajtAborigéniAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu