Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Moskva chce od pondelka čiastočne uvoľniť obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Dmitri Lovetsky)

MOSKVA - Starosta Moskvy Sergej Sobianin v stredu oznámil, že hlavné mesto začne s čiastočným uvoľňovaním obmedzení pohybu, a to od 1. júna, keďže nárast počtu nakazených sa stabilizuje. Karanténne opatrenia boli zavedené v súvislosti s koronavírusovou pandémiou COVID-19. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

Sobianin počas videokonferencie s prezidentom Vladimirom Putinom navrhol znovu otvoriť niektoré obchody a služby, kde je minimálny kontakt so zákazníkom, ako sú čistiarne, práčovne a opravovne. Dôvodom zrušenia niektorých obmedzení je podľa starostu zlepšenie situácie. Poukázal, že od 12. mája o 40 percent klesol počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v moskovských nemocniciach.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Konali sme aktívne a nestrácali sme čas," povedal Putin na margo opatrení prijatých v boji proti šíreniu nákazy. Prezident dodal, že situácia v krajine sa už stabilizuje. Podľa starostu ľudia môžu chodiť aj na prechádzky, ale za istých obmedzení. V súčasnosti môžu ľudia ísť len do najbližšieho obchodu alebo so psom v okruhu 100 metrov od svojho domova. Sobianin navrhol, aby si Moskovčania urobili poradovník podľa adresy. Nariadenia o zákaze vychádzania platia v Moskve od 30. marca.

Viac o téme: PandémiaRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu