Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Johnson obhajoval Cummingsa: Ten mal údajne porušiť izoláciu

Boris Johnson
Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson v nedeľu obhajoval konanie svojho poradcu Dominica Cummingsa v súvislosti s požiadavkami na Cummingsovo odvolanie z dôvodu porušenia domácej izolácie. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Nedeľňajšie vydania britských novín informovali, že Cummings opakovanie porušil opatrenia v oblasti obmedzenia pohybu osôb zavedené v boji proti pandémii koronavírusu SARS-CoV-2 po tom, ako sa uňho koncom marca objavili príznaky ochorenia COVID-19.

Cummingsa údajne krátko po tom videli v okolí domu jeho rodičov v grófstve Durham v severovýchodnom Anglicku v spoločnosti svojho syna. Premiérovho poradcu na inom mieste v severovýchodnom Anglicku spozorovali aj na Veľkonočný pondelok 13. apríla, uvádza na svojej webovej stránke denník The Daily Telegraph.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Johnson konanie Cummingsa označil za "zodpovedné, legálne a čestné". Cummings podľa premiéra konal na základe inštinktu, aký má v sebe každý otec a rodič. Cummings sa podľa The Daily Telegraph snažil zabezpečiť pre dieťa starostlivosť.

Ministri britskej vlády podporujú Cummingsovo zotrvanie vo funkcii, niektorí poslanci z radov Konzervatívnej strany však žiadajú jeho odvolanie, uvádza na svojej webovej stránke stanica BBC. Cummingsovo správanie kritizovali predstavitelia Labouristickej strany i Liberálni demokrati. Jeho odstúpenie žiadala aj škótska premiérka Nicola Sturgeonová.

Viac o téme: IzoláciaPorušenieBoris JohnsonKoronavírusDominic CummingsPandémia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu