Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS môže v Afrike rozpútať peklo: Milióny ľudí klesnú na úroveň extrémnej chudoby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Pandémia koronavírusovej choroby COVID-19 ohrozuje rozvoj Afriky a milióny ľudí môžu klesnúť na úroveň extrémnej chudoby, varoval v stredu generálny tajomník OSN António Guterres. Informovala o tom agentúra AP.

Koronavírusové ochorenie už zasiahlo všetky africké štáty, väčšina z nich však hlási menej než 1000 infikovaných osôb. Podľa správy OSN relatívne nízke čísla nakazených môžu súvisieť s minimálnym testovaním a hlásením nových prípadov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že na pandémiu v 47 afrických štátoch "by mohlo zahynúť 83.000 až 190.000 ľudí iba počas prvého roka, čo závisí od reakcie jednotlivých vlád". Na pomoc s devastujúcimi sociálnymi a ekonomickými následkami pandémie Guterres dodal, že Afrika potrebuje viac ako 200 miliárd dolárov a dočasné zastavenie splácania dlhu pre krajiny, ktoré ho nie sú schopné financovať.

 V utorok stúpol počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v afrických krajinách na 86.721, celkovo podľahlo ochoreniu 2891 ľudí.

Viac o téme: ChudobaPandémiaOSNAfrikaKoronavírusAntónio Guterres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu