Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Singapur sa po čiastočnom zatvorení bude otvárať riadene v troch fázach

Koronavírus v Singapure
Koronavírus v Singapure (Zdroj: SITA/AP Photo/Ee Ming Toh)

SINGAPUR - Singapur, ktorého výskyt infekcií novým koronavírusom patrí k najvyšším v Ázii, plánuje ukončiť čiastočné uzavretie krajiny, trvajúce už len do 1. júna, riadeným spôsobom v troch fázach. V stredu o tom informovala tlačová agentúra AP.

Singapurskí predstavitelia tvrdia, že podniky a prevádzky, ktoré nepredstavujú vysoké riziko prenosu koronavírusu, sa môžu znovu otvoriť od 2. júna, ale niektoré obchody, osobné služby a vnútorné reštaurácie budú naďalej zakázané. Školy opätovne otvoria vo fázach a rodiny sa môžu navzájom navštevovať, ale obmedzí sa to na jednu návštevu za deň a nie viac ako dvoch hostí v domácnosti.

Singapur - mestský štát a ostrovná krajina v juhovýchodnej Ázii - zaznamenal dosiaľ 28.794 prípadov nákazy koronavírusom a 22 úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobované týmto vírusom. Väčšina prípadov súvisí so zahraničnými robotníkmi, ktorí počas opatrení obmedzujúcich pohyb zostali uzavretí v preplnených ubytovniach. Tento mesiac už v krajine povolili otvorenie vybratých podnikov a prevádzok, keďže počet nakazených v miestnej komunite klesol.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vláda v utorok vo vyhlásení uviedla, že na budúci mesiac očakáva pri zvýšenej aktivite obyvateľstva aj nárast prípadov infekcie. Ak prenos koronavírusu zostane na nízkej a ustálenej úrovni a pod kontrolu sa dostane aj situácia na ubytovniach, v druhej fáze sa postupne obnovia aj ďalšie prevádzky vrátane telocviční, fitness centier, záujmových centier a obchodných domov.

Vláda dodala, že všetky obmedzenia nakoniec zruší v tretej fáze, ale "v novom normále" budú platiť prísne hygienické nariadenia, a to až do vyvinutia účinnej očkovacej látky.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaSingapurKoronavírusUvoľňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu