Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Rusko žiada USA o recipročnú pomoc v boji s pandémiou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/BTA - Minko Černev)

MOSKVA - Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov v pondelok vyhlásil, že Moskva požiadala Spojené štáty o recipročnú zásielku zdravotníckeho materiálu potrebného pre boj s pandémiou koronavírusu. Rusko zaslalo USA pomoc v podobe zdravotníckych zariadení a ochranných prostriedkov ešte na začiatku apríla. Napísala o tom agentúra Reuters.

Riabkov v tejto súvislosti pripomenul, že americký prezident Donald Trump v minulosti sľúbil, že USA Rusku poskytnú pomoc v podobe zdravotníckej techniky v momente, keď spustia masovú výrobu ventilátorov. Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo uviedol, že Spojené štáty už Rusku zaslali testy na nový druh koronavírusu, ako aj ventilátory, pričom pomoc by "mala byť na ceste".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Moskva poskytla Spojeným štátom v rámci pomoci aj ventilátory ruskej výroby, ktoré však údajne nakoniec nemuseli byť použité. Počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 sa v Rusku za uplynulých 24 hodín zvýšil o 8926 a dosiahol 290.678. Od začiatku mája je to prvý raz, čo bol počet nakazených nižší ako 9000.

V Rusku zaznamenali aj 91 ďalších úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje. Nákaze tam celkovo podľahlo 2722 osôb. Z ochorenia sa vyliečilo 70.209 ľudí, pričom za posledných 24 hodín prepustili z nemocníc 2836 osôb.

Viac o téme: PandémiaRuskoUSAKoronavírusRecipročná pomoc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu