Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUSOM sa infikoval ďalší ruský politik: Ide o ministra pre vedu a vysoké školstvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Ruský minister pre vedu a vysoké školstvo Valerij Faľkov prekonal infekciu koronavírusom SARS-CoV-2 a vo štvrtok sa vrátil do práce. Podľa spravodajského portálu Meduza.io to uviedol ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok na stretnutí o genetických technológiách.

Faľkov je v poradí štvrtým ministrom ruskej vlády, ktorému diagnostikovali infekčnú chorobu COVID-19. Pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2, ktorý ju vyvoláva, mali už aj premiér Michail Mišustin, minister výstavby Vladimir Jakušev i ministerka kultúry Oľga Ľubimovová. Infekciu zistili aj u Putinovho hovorcu Dmitrija Peskova a niekoľkých poslancov Štátnej dumy.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Okrem Faľkova sa vo štvrtok do práce vrátila aj Ľubimovová. Očakáva sa, že o niekoľko dní tak urobí aj Mišustin, ktorý v uplynulých dňoch prostredníctvom videokonferencií absolvoval niekoľko rokovaní s členmi vlády. Podľa bilancie zo štvrtka rána v Rusku oficiálne zaregistrovaných viac ako 252.000 prípadov nakazenia vírusom spôsobujúcim COVID-19. Nákaze podľahlo 2305 ľudí a vyše 53.000 sa už vyliečilo.

Viac o téme: RuskoKoronavírusInfikovaníValerij Faľkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu