Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUSOM je infikovaný aj hovorca Kremľa Dmitrij Peskov

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskov (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v utorok potvrdil, že sa nakazil novým typom koronavírusu. Informovala o tom agentúra TASS.

"Áno, ochorel som," odpovedal Peskov (52) novinárom na predmetnú otázku. "Liečim sa," doplnil a poznamenal, že ruského prezidenta Vladimira Putina videl osobne naposledy pred vyše mesiacom. Ochorenie COVID-19, ktoré je spôsobované koronavírusom SARS-CoV-2, diagnostikovali ešte skôr ruskému premiérovi Michailovi Mišustinovi, ministrovi výstavby, bývania a komunálnych služieb Vladimirovi Jakuševovi a ministerke kultúry Oľge Ľubimovovej. Výkonom funkcie predsedu vlády bol poverený jej prvý podpredseda Andrej Belousov.

Ruský prezident Vladimir Putin, ktorý pre obavy z nákazy už mesiac pracuje iba na diaľku, v pondelok rozhodol o zrušení pracovného voľna, ktoré zaviedol s cieľom spomaliť šírenie nového koronavírusu. Putin tiež poveril regionálne vlády právomocou rozhodovať o rušení karanténnych opatrení na lokálnej úrovni.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Počet potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 prekročil v Rusku 230.000, čím sa táto krajina zaradila v počte infikovaných na druhé miesto za Spojené štáty. V Rusku za posledných 24 hodín pribudlo 10.899 nových prípadov nákazy, čím sa ich celkový počet vyšplhal na 232.243. Rusko však doposiaľ hlásilo 2116 úmrtí súvisiacich s koronavírusom.

Hospitalizovali aj manželku 

S hovorcom Kremľa Dmitrijom Peskovom je hospitalizovaná aj jeho manželka, olympijská šampiónka v krasokorčuľovaní Tatiana Navková. Obaja sa nakazili novým typom koronavírusu, informovala v utorok agentúra TASS.

"Je to všetko pravda," reagovala Navková (45) na otázku, či sú s manželom v nemocnici z dôvodu diagnózy koronavírusu.

Viac o téme: HovorcaKremeľKoronavírusDmitrij Peskov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu