Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Rusko je v počte infikovaných už druhé na svete za USA

Ľudia v ochranných rúškach v Rusku.
Ľudia v ochranných rúškach v Rusku. (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

MOSKVA - Počet potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 prekročil v Rusku 230.000, čím sa táto krajina zaradila v počte infikovaných na druhé miesto za Spojené štáty. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na ruské úrady.

V Rusku za posledných 24 hodín pribudlo 10.899 nových prípadov nákazy, čím sa ich celkový počet vyšplhal na 232.243. Rusko však doposiaľ hlásilo len 2116 úmrtí súvisiacich s koronavírusom. To je podľa agentúry AFP výrazne menej než v USA, Španielsku, Taliansku a ďalších krajinách s porovnateľným rozšírením nákazy. Aj keď počas posledného týždňa počet prípadov ochorenia COVID-19 v Rusku každodenne narastal o viac ako 10.000, miestne úrady zaznamenali mierny pokles tempa šírenia nákazy.

Ruský prezident Vladimír Putin, ktorý pre obavy z nákazy už mesiac pracuje iba na diaľku, v pondelok rozhodol o zrušení pracovného voľna, ktoré zaviedol s cieľom spomaliť šírenie nového koronavírusu. Putin tiež poveril regionálne vlády právomocou rozhodovať o rušení karanténnych opatrení na lokálnej úrovni.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rusko podľa Putina denne vykonáva približne 170.000 testov, no v nasledujúcich dvoch týždňoch "plánuje tento počet zdvojnásobiť na 300.000 testov na deň". Podľa údajov federálneho monitorovacieho centra v Rusku od vypuknutia koronavírusovej pandémie vykonali takmer šesť miliónov testov. Viac ako polovicu prípadov ruské úrady potvrdili v Moskve, kde platia obmedzenia voľného pohybu osôb a zákaz vychádzania okrem nevyhnutných prípadov.

Viac o téme: RuskoUSAKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu