Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS USA sú najviac postihnutou krajinou: Počet obetí naďalej stúpa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - V Spojených štátoch za posledných 24 hodín zomrelo ďalších 1754 ľudí s ochorením COVID-19. Celková bilancia obetí sa tak od začiatku epidémie vyšplhala na 85.814, uviedla Univerzita Johnsa Hopkinsa, ktorá vývoj pandémie dlhodobo sleduje. Potvrdených prípadov infekcie hlásia už celkovo 1,42 milióna.

V porovnaní s predchádzajúcimi dvoma dňami obetí v USA mierne ubudlo. Spojené štáty sú čo do počtu úmrtí na chorobu, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, najhoršie postihnutou krajinou sveta. Agentúra AFP však pripomenula, že v prepočte na obyvateľa na tom Spojené štáty nie sú zďaleka tak zle. V tomto prípade sú na tom najhoršie európske krajiny ako Francúzsko, Španielsko, Taliansko či Británia.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Za posledných 24 hodín pribudlo v USA 26.693 potvrdených prípadov nákazy, a infekciu tak zdravotníci od začiatku epidémie odhalili už u 1,42 milióna ľudí. Podľa odborníkov ale bude v skutočnosti počet nakazených omnoho vyšší, okrem iného aj kvôli problémom s dostupnosťou testov na koronavírus.

Viac o téme: USAKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu