Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Ruský premiér je na dobrej ceste: Cíti sa dobre a lieči sa, informuje Kremeľ

Ruský premiér Michail Mišustin
Ruský premiér Michail Mišustin (Zdroj: SITA/Dmitry Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský premiér Michail Mišustin, ktorý je nakazený novým koronavírusom, sa vo všeobecnosti cíti dobre a lieči sa podľa predpísaného harmonogramu. Informovala o tom v utorok agentúra TASS s odvolaním sa jeho hovorcu Borisa Beľakova.

"Michail Vladimirovič sa nachádza v jednom zo štátnych zdravotníckych zariadení pod dohľadom lekárov," povedal Beľakov. "Vo všeobecnosti sa cíti dobre. Liečba prebieha podľa plánu s použitím liekov odporúčaných ministerstvom zdravotníctva pre liečbu pacientov s týmto ochorením," uviedol Beľakov a dodal, že premiér je v aktívnom telefonickom spojení so svojimi kolegami.

Mišustin 30. apríla - počas videokonferencie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom - oznámil, že testy u neho potvrdili nový koronavírus a že musel zostať v samoizolácii. Šéf Kremľa do funkcie úradujúceho premiéra vymenoval vicepremiéra Andreja Belousova.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Rusku ďalších 10.102 pozitívne testovaných na koronavírus SARS-CoV-2. Federálny krízový štáb v utorok ďalej podľa agentúry TASS informoval, že celkový počet nakazených vo všetkých regiónoch sa zvýšil na 155.370. Ochoreniu doposiaľ podľa údajov krízového štábu podľahlo 1451 ľudí a 19.865 pacientov sa uzdravilo. Približne 4961 nových infikovaných pacientov nevykazuje žiadne symptómy.

Viac o téme: RuskoKoronavírusMichail Mišustin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu