Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Belgicko eviduje už viac ako 8-tisíc úmrtí: Zavádzajú nové opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Francisco Seco)

BRUSEL - Belgické úrady očakávali, že v priebehu tohto týždňa dôjde k prekročeniu osemtisícovej hranice obetí na chorobu Covid-19. Stalo sa tak už v priebehu pondelka, keď na nový typ koronavírusu zomrelo ďalších 97 pacientov, čo znamená, že krajina od vypuknutia nákazy eviduje 8016 úmrtí. Uviedla to tlačová agentúra Belga.

Za posledných 24 hodín bolo hlásených 242 nových potvrdených prípadov kontaminácie a celkový počet prípadov sa tak v Belgicku zvýšil na 50.509. V utorok ráno sa v nemocniciach nachádzalo 3082 pacientov nakazených novým koronavírusom, z čoho 646 bolo na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Televízna stanica RTBF v utorok upozornila, že v súvislosti s prvou etapou uvoľňovania ochranných opatrení, ktorá sa začala v pondelok 4. mája, by všetci občania mali mať možnosť zakúpiť si ochranné masky, ktoré už budú môcť zakúpiť aj v supermarketoch. Ich nosenie je totiž povinné v prostriedkoch verejnej dopravy a ľudia ich používajú aj pri styku s úradmi, v čakárňach pri návšteve u lekára a pri ďalších príležitostiach. Kvôli ich nedostatku v lekárňach boli ochranné masky vyhradené predovšetkým pre zdravotnícky personál, policajtov a pre úradné potreby.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Federálna vláda odobrila návrh na zníženie dane z pridanej hodnoty (DPH) na ochranné masky z 21 percent na šesť percent, čo platí už od pondelka, aby podporila ich výrobu a dostupnosť v širšom spoločenskom meradle.

Viac o téme: RúškaBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu