Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Akčné VIDEO zo zadržania beštie z Česka: Rostislav má mrazivú minulosť, svoje chúťky kruto dokončil

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Reprofoto:Facebook-Policie ČR)

OLOMOUC - V polovici apríla susednou Českou republikou otriasol skutočne mrazivý zločin. Neznámy páchateľ prepadol, znásilnil a doslova zmasakroval 51-ročnú ženu na predmestí Olomouca. V rukách polície už skončil podozrivý muž, ktorý má temnú minulosť.

Skutočný predátor - aj tak nazývajú české médiá muža, ktorý má mať na rukách krv nevinnej ženy. Blesk odhalil, že ide o 47-ročného Rostislava, ktorý útočil takmer na rovnakom mieste aj pred 14 rokmi. Vtedy obeť prežila. 

Akčné VIDEO zo zadržania
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Policie ČR)

Ak sa budeš brániť, zlomím ti väz...

Rostislav bol aj v minulosti len niekoľko mesiacov na slobode. Mal za sebou osem rokov v chládku, dopustil sa ťažkého ublíženia na zdraví. Väzenie ho však nezmenilo. V máji 2006 v lesíku na okraji Olomouca prepadol 34-ročnú ženu. Obeť zbil železnou tyčou. Potom ju znásilnil. Nechýbali ani vyhrážky, že ak sa bude brániť, zlomí jej väz. V rukách polície skončil po pár dňoch, usvedčila ho jeho DNA. 

Akčné VIDEO zo zadržania
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Policie ČR)

Odvtedy prešli roky. Rostislav v januári znova opustil brány väznice, nadýchol sa slobody. V jeho hlave sa však podľa všetkého vírili myšlienky na ďalší hrozný skutok. Ešte krvavejší, ešte brutálnejší. Vzdušnou čiarou len 1500 metrov od miesta, kde útočil pred rokmi, si mal v apríli počkať na náhodnú obeť.

Vzal si sekeru

Rostislav si mal vziať železnú tyč a tentokrát aj sekeru. Cyklistka sa práve vracala domov z práce, za priateľom však nikdy nedorazila. "Vyložene tam išiel s úmyslom spáchať uvedený trestný čin a bolo mu jedno, koho si nájde," opísal šéf krajskej kriminálky Olomouc Radovan Vojta.

Moment prekvapenia: Takto zadržala polícia podozrivého muža.
Zobraziť galériu (5)
Moment prekvapenia: Takto zadržala polícia podozrivého muža.  (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Policie ČR)

Polícia zverejnila aj video zo zadržania údajného páchateľa. Dolapili ho pár dní po krvavom skutku. Padlo už aj obvinenie z vraždy. Na verdikt si Rostislav počká vo väzbe. Ak mu preukážu vinu, hrozí mu doživotie.

Viac o téme: VrahČeskoVraždaOlomouc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu