Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS EÚ dá ďalších 150 miliónov eur pre firmy s inováciami v boji proti koronavírusu

Ursula von den Leyenová Zobraziť galériu (2)
Ursula von den Leyenová (Zdroj: SITA/Francois Lenoir, Pool Photo via AP)

BRUSEL - Európska komisia (EK) vo štvrtok oznámila, že prostredníctvom pilotného projektu Európskej rady pre inovácie (EIC) vyčlenila ďalších 150 miliónov eur na podporu start-upov a malých a stredných podnikov zapojených do vývoja a zavádzania inovácií pre riešenie krízy spojenej s koronavírusom.

Nové financovanie je určené spoločnostiam zavádzajúcim dôležité inovačné riešenia v boji proti koronavírusu a ide nad rámec sumy 164 miliónov eur, ktorá už bola vyčlenená v rámci poslednej výzvy EIC. Znamená to, že celkový rozpočet na túto výzvu sa takmer zdvojnásobil a zároveň EK podporila širokú škálu ďalších prelomových inovácií.

Eurokomisárka pre inovácie, výskum, kultúru, vzdelávanie a mládež Marija Gabrielová v tejto súvislosti uviedla, že cieľom EIC je konať flexibilne a rýchlo, rovnako ako podnikatelia, ktorým táto platforma slúži a ktorých podporuje.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spoločnosti, ktoré uspeli pri poskytovaní finančnej podpory cez EIC, budú vyhlásené koncom mája. Komisia zároveň udelí osobitné pečate výnimočnosti vysokokvalitným aplikáciám týkajúcim sa ochorenia Covid-19, ktoré nemožno financovať cez 150-miliónovú dodatočnú podporu, čo im má pomôcť pri zabezpečení financovania z iných zdrojov.

Finančná podpora pre start-upy a malé a stredné podniky je súčasťou koordinovanej reakcie EK na pandémiu koronavírusu. Komisia sa zaviazala vyčleniť stovky miliónov eur na výskumné a inovačné iniciatívy pre vývoj nových očkovacích látok, nových spôsobov liečby, diagnostických testov a lekárskych postupov s cieľom zabrániť ďalšiemu šíreniu koronavírusu.

Viac o téme: FirmyInovácieEurópska úniaKoronavírusEurópsko komisia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu