Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bolestivé detaily rodinnej tragédie: VIDEO Svedok Ján ratoval zranených, dieťa (†5) pod autom si nevšimol

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

KAMENNÝ ÚJEZD - Na železničnom priecestí pri českej obci Kamenný Újezd došlo v pondelok k smrteľnej nehode. Tragédia je o to väčšia, že o život prišli dve deti vo veku 17 a päť rokov. Smrť si našla aj 23-ročnú Mášu. Detaily celého nešťastia sú veľmi bolestivé. Aby toho nebolo málo, ide o členov jednej rodiny.

Nechránené železničné priecetie, žiadna svetelná signalizácia ani závory, vodičov varuje len výstražný kríž. Tak vyzerá miesto, kde došlo v pondelok dopoludnia k mimoriadne tragickej nehode. Čo presne jej predchádzalo, je zatiaľ predmetom vyšetrovania. No isté je, že bilancia nešťastia je hrozivá.

Po zrážke osobného auta s vlakom prišli o život traja ľudia. Dve deti vo veku 17 a päť rokov a mladá žena (†23). V nemocnici skončil 24-ročný muž a dieťa vo veku štyri roky. Cestujúcim vo vlaku sa našťastie nič nestalo.

Deň po nehode vychádzajú na povrch smutné detaily súvisiace s nehodou. Pre český Blesk prehovoril svedok Ján Kratochvíl, ktorý bude mať desivú scénu pred očami ešte veľmi dlho. Na mieste bol ako prvý. Samotnú kolíziu síce nevidel, no počul ohlušujúcu ranu.

Pribehol teda k priecestiu a okamžite smeroval k vozidlu na pomoc. "Vytiahol som s autobusárom z auta dieťa a potom chlapa, ktorého previezli vrtuľníkom," opísal drámu. Dvaja ľudia boli podľa jeho slov na mieste mŕtvi. "Ďalšie dieťa, ktoré tam údajne bolo, som nevidel ani nepočul, vraj bolo pod autom," dodal.

Na prvú pomoc nemal žalúdok

Hasiči podľa svedka dorazili veľmi rýchlo. "Dieťa bolo v poriadku, chlap sa snažil dýchať, keď som ho vytiahol, akurát sa blížili hasiči, tak som to nechal na nich," povedal Ján s tým, že na poskytnutie prvej pomoci jednoducho nemal žalúdok. Pohľad na zraneného muža bol pre neho príliš. 

Na sociálnej sieti medzičasom začali pribúdať smutné odkazy smerované k obetiam. Veľmi smutné je, že ide o rodinnú tragédiu. V aute sa totiž viezli manželia, ich dve deti a ďalší príbuzný.

Podpísala sa pod rodinné nešťastie chyba vodiča? To preukáže až vyšetrovanie. Na sociálnej sieti pribúdajú smutné odkazy.
Zobraziť galériu (4)
Podpísala sa pod rodinné nešťastie chyba vodiča? To preukáže až vyšetrovanie. Na sociálnej sieti pribúdajú smutné odkazy.  (Zdroj: Reprofoto:Facebook)

Na mamičku Mášu, jej synčeka Pepu a príbuzného Martina nemá nik zlého slova. Manžel Pepa, ktorý údajne sedel za volantom, bojuje o život v nemocnici. Je otázne, či prežije, jeho stav je kritický. Ťažké zranenia utrpel aj štvorročný Lukáško, no ten by nemal byť v ohrození života.

"Veľmi mi chýbajú, chcem ich tu mať, počuť ich smiech," napísala sestra mladej ženy. Smutnej správe nemôže uveriť ani okolie, ktoré rodinku poznalo. Či išlo o zbytočnú tragédiu, ktorá sa nemusela vôbec stať, alebo sa pod ňu podpísalo čosi nečakané, preukáže až ďalšie vyšetrovanie.

Viac o téme: NehodaSmrťČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu