Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové zistenia o tragédii pri Čadci: FOTO Auto doslova prepichli zvodidlá! Školáčka (†14) nemala šancu prežiť

Tragická nehoda v Radôstke. Zobraziť galériu (4)
Tragická nehoda v Radôstke. (Zdroj: Facebook/ATE)

RADÔSTKA - Mimoriadne tragická nehoda! V obci Radôstka v okrese Čadca v pondelok zasahovali všetky záchranné zložky pri havárii osobného auta. To doslova prepichli zvodidlá. Pohľad na snímky z miesta nešťastia je žalostný. O život prišlo iba 14-ročné dievča.

Polícia deň po tragédii informovala, že na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 18-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen v smere na obec Lutiše (okres Žilina, pozn. red.).

"Následne z doposiaľ presne nezistených príčin pri prejazde tiahlou ľavotočivou zákrutou prešiel s vozidlom na pravú krajnicu, kde narazil do zvodidiel a oplotenia rodinného domu," upresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Tragická nehoda v Radôstke.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

K hrozivej udalosti došlo pred 15. hodinou na ceste tretej triedy v obci Radôstka. Na miesto okamžite smerovali všetky záchranné zložky, vrátane leteckých záchranárov. Žiaľ, len 14-ročnej dievčine už pomôcť nedokázali. Bola na mieste mŕtva. Spolujazdec (18) utrpel ťažké zranenia. 

Tragická nehoda v Radôstke: FOTO V aute plnom mladých ľudí zomrelo 14-ročné dievča

"Vodič a ďalší 18-ročný spolujazdec utrpeli predbežne ľahké zranenia," doplnil hovorca. Isté je, že alkohol sa pod nehodu nepodpísal. Podľa polície ho u vodiča nepreukázala vykonaná dychová skúška. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 4 550 eur. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

Tragická nehoda v Radôstke.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Polícia v súvislosti s haváriou žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a najmä nepreceňovali svoje schopnosti.

"Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky," uzavrel Moravčík.

Viac o téme: NehodaDieťaTragédiaSmrťRadôstka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu