Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS V USA pribudlo 1330 obetí: New York chce od 15. mája uvoľniť niektoré opatrenia

Zdravotníci v New Yorku v čase pandémie.
Zdravotníci v New Yorku v čase pandémie. (Zdroj: SITA/AP Photo/John Minchillo)

NEW YORK - V Spojených štátoch zaznamenali za uplynulých 24 hodín ďalších 1330 úmrtí na nový koronavírus. Vyplýva to z údajov, ktoré k pondelňajšej 02.30 h SELČ zverejnila Univerzita Johnsa Hopkinsa so sídlom v Baltimore.

Koronavírusu SARS-CoV-2 v USA doteraz podľahlo 54.841 ľudí. Pozitívne testy na prítomnosť tohto vírusu malo 964.937 osôb. Uvedená štatistika zahŕňa prípady zo všetkých 50 štátov, dištriktu Columbia a ďalších teritórií, ako aj prípady v americkej armáde, nemocniciach pre veteránov a federálnych väzniciach.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Denný prírastok obetí dosiahol v piatok večer 1258 osôb, čo je najmenej za takmer tri týždne. V sobotu však už opäť stúpol na 2494 osôb. V počte potvrdených infekcií a úmrtí sú Spojené štáty najviac zasiahnutou krajinou na svete.

Uvoľňovanie opatrení

V štáte New York za uplynulých 24 hodín zaznamenali 367 nových úmrtí, čo Cuomo označil za "hrozné". Ide však o najnižší denný nárast počtu obetí za obdobie niekoľkých týždňov. Počet úmrtí v štáte New York sa blíži k 17.000. Guvernér povedal, že v niektorých oblastiach s "nízkym rizikom" nákazy by sa mohla obnoviť činnosť v oblasti výstavby a výroby po tom, ako sa 15. mája skončí platnosť súčasných opatrení obmedzenia pohybu.

"Chystáme sa znovu otvárať vo fázach," povedal Cuomo. Úrady budú jednotlivé fázy začínať v dvojtýždenných intervaloch. Guvernér susedného štátu New Jersey Phil Murphy povedal, že v súčasnosti nad žiadnymi krokmi v súvislosti s uvoľňovaním opatrení neuvažuje.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaŠtatistikyNew YorkKoronavírusSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu