Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

KORONAVÍRUS Vírusom sa v štáte New York mohlo nakaziť až 2,7 milióna ľudí, tvrdí guvernér Cuomo

Prázdne ulice amerického New Yorku
Prázdne ulice amerického New Yorku (Zdroj: SITA/AP Photo/Ted Shaffrey)

NEW YORK - Guvernér štátu New York Andrew Cuomo vo štvrtok vyhlásil, že z celkového počtu 3000 náhodne testovaných osôb bola nákaza novým koronavírusom SARS-CoV-2 potvrdená u 14 percent z nich. V celom štáte New York by tak mohlo byť týmto koronavírusom odhadom nakazených až 2,7 milióna obyvateľov. Uviedla to agentúra Reuters.

Cuomo v súvislosti s prieskumom poznamenal, že bol zatiaľ len predbežný a má svoje ohraničenia, vrátane možnosti, že podobne ako v Kalifornii aj v New Yorku sa nákaza začala šíriť o niečo skôr, ako sa predpokladalo.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Testovanie sa podľa Cuoma zameriavalo na ľudí, ktorí boli na nákupoch, teda ide o osoby, u ktorých je o niečo vyššie riziko infekcie ako u tých, čo zostávali doma v samoizolácii. Guvernér zdôraznil, že z prieskumu v kombinácii so staršími údajmi predbežne vyplýva, že úmrtnosť na ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, je v štáte New York približne 0,5 percenta z potvrdených prípadov. To by bolo menej, ako sa pôvodne obávali mnohí experti.

Cuomo sa podľa agentúry Reuters začal viac zameriavať na testovanie po tom, ako v New Yorku nastal pokles počtu osôb hospitalizovaných s týmto infekčným ochorením, čo by mohlo naznačovať, že štát New York už dosiahol vrchol pandémie.

Viac o téme: PandémiaUSANew York. koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu