Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Južná Kórea zaznamenáva jasné znaky spomalenia v šírení nového vírusu

Vojaci juhokórejskej armády, ktorí nosia ochranné vybavenie, sa zhromažďujú, aby nasprejovali dezinfekčný prostriedok.
Vojaci juhokórejskej armády, ktorí nosia ochranné vybavenie, sa zhromažďujú, aby nasprejovali dezinfekčný prostriedok. (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon, File)

SOUL - Južná Kórea hlásila vo štvrtok ďalší jednociferný počet nových prípadov nákazy koronavírusom. Šírenie vírusu pomohli pribrzdiť prísne nariadenia sociálneho odstupu a rozsiahle karanténne opatrenia, píše juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.

V Južnej Kórei pribudlo osem nových prípadov nákazy, takže celkový počet infekcií stúpol na 10.702, uviedlo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC). Nový štvrtkový údaj predstavuje prudký pokles oproti vrcholu z 29. februára, keď úrady hlásili 909 nových denných prípadov nákazy. Krajina potvrdila svoj prvý prípad ochorenia COVID-19, spôsobeného koronavírusom, 20. januára.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Z ôsmich prípadov zistených v stredu boli štyri donesené zo zahraničia. Počet úmrtí na koronavírus v Južnej Kórei stúpol o dve na 240, dodali úrady. Najväčšia smrtnosť, 23,5 percenta, je medzi pacientmi –osemdesiatnikmi a staršími. Celková smrtnosť je 2,24 percenta. Celkovo prepustili z nemocníc v Južnej Kórei 8411 pacientov, čo je nárast o 134 oproti predchádzajúcemu dňu. V krajine urobili od 3. januára testy 583.971 ľuďom.

Počty nových infekcií naďalej klesajú aj v meste Tegu, najhoršie zasiahnutou oblasťou z celej krajiny, kde je približne 64 percent všetkých prípadov – pribudli tam len štyri nové prípady infekcie. Provincia Severný Kjongsang, ktorá mesto Tegu obklopuje, nezaznamenala žiadnych nových nakazených. Nové prípady nehlásili ani z hlavného mesta Soul.

Viac o téme: PandémiaKaranténaSoulJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu