Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Zamestnanci najväčšieho DSS v trnavskom kraji majú negatívne testy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

SENICA - Všetci zamestnanci Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov v Senici majú negatívne testy na ochorenie COVID-19. Otestovaných bolo 139 zamestnancov. TASR o tom informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Ide o najväčšie zariadenie v kraji, ktoré má spolu 320 klientov. Testovaný bol tiež každý z 36 zamestnancov Domova sociálnych služieb (DSS) pre dospelých v Lehniciach. V tomto zariadení bolo na ochorenie COVID-19 testovaných s negatívnym výsledkom aj všetkých 62 klientov.

V každom krajskom zariadení sociálnych služieb sú akékoľvek zmeny zdravotného stavu okamžite konzultované s príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ). Bez ohľadu na konkrétne príznaky sa okamžite vykoná test na COVID-19. V rámci zariadení sú pripravené priestory na izoláciu rizikových klientov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Sprísnili sme opatrenia pri príchode zamestnancov do práce. Pred vstupom do zariadenia im je meraná telesná teplota. Tiež skúmame ich cestovateľskú anamnézu a po kontakte s rizikovou osobou zamestnanec ostáva doma v karanténe," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. V rámci sprísňovania bezpečnostných opatrení realizuje kraj zásobovanie zariadení z externého prostredia bezkontaktným spôsobom mimo areálu DSS.

Kontinuálne, v spolupráci s RÚVZ a súkromnými laboratóriami, sa plošne testujú zamestnanci zaradení sociálnych služieb. Celkovo už bolo otestovaných 212 zamestnancov krajských zariadení sociálnych služieb a 72 klientov.

Viac o téme: TestyPandémiaSlovenskoDSSSenicaKoronavírusTrnavský samosprávny kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu