Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Lekári v Pakistane vyzývajú vládu, aby obnovila zákaz hromadných modlitieb

Modliaci sa dodržiavajú rozostupy.
Modliaci sa dodržiavajú rozostupy. (Zdroj: SITA/AP Photo/Fareed Khan)

ISLAMABAD - Pakistanskí lekári vyzvali v stredu vládu a duchovných, aby odvolali svoje nedávne rozhodnutie, ktorým povolili počas nadchádzajúceho pôstneho miesiaca ramadán zhromažďovanie veriacich v mešitách. Toto rozhodnutie môže podľa ich názoru prispieť k prudkému rozšíreniu nového koronavírusu v krajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

Vláda v Islamabade ešte v sobotu rozhodla, že odvolá preventívne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu, týkajúce sa hromadných modlitieb v mešitách. Stalo sa tak len tri dni po tom, ako ich miestni duchovní označili za neprijateľné, pričom došlo aj k niekoľkým násilným zrážkam veriacich s príslušníkmi bezpečnostných zložiek.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako pripomína Reuters, počas pôstneho mesiaca ramadán, ktorý sa v Pakistane začína už tento piatok, sa tradične zvyšuje účasť veriacich na masových modlitbách. "Žiaľ, naši politici urobili zlé rozhodnutie a naši duchovní sa zachovali neseriózne," uviedol v tejto súvislosti na konferencii, ktorú narýchlo zvolali lekári, generálny tajomník pakistanského zdravotníckeho združenia Kasír Sadžád.

V Pakistane, ktorý je po Indonézii druhou najľudnatejšou moslimskou krajinou na svete, bolo potvrdených už viac než 10.000 prípadov ochorenia COVID-19, ktorého pôvodcom je nový druh koronavírusu. Nákaza si v tejto juhoázijskej krajine vyžiadala zatiaľ 212 obetí.

Viac o téme: LekáriPandémiaPakistanKoronavírusIslamabadHromadné modlitby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu