Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Číne pribudlo 30 nových prípadov COVID-19 a v Južnej Kórei 11

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Ng Han Guan)

PEKING/SOUL - Čína ohlásila v stredu 30 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o jeden viac ako v utorok. Z 30 nových prípadov bolo 23 privezených zo zahraničia - o 11 viac ako deň predtým. Informovala o tom agentúra Reuters.

Národná zdravotnícka komisia vo vyhlásení uviedla, že počet nových pacientov bez príznakov ochorenia COVID-19, ktorí sú však nakazení, sa oproti predošlému dňu takisto zvýšil, a to z 37 na 42. Pevninská Čína dosiaľ eviduje oficiálne 4632 úmrtí na ochorenie COVID-19 a 82.788 infikovaných vírusom SARS-CoV-2.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Južná Kórea v stredu hlásila 11 nových prípadov infekcie, čím sa ich celkových počet zvýšil na 10.683. Ide o jasný signál, že sa rast nových prípadov spomalil, napísala agentúra Jonhap. Už po štvrtý deň za sebou pribudlo menej ako 15 prípadov, uviedlo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC). Šesť z 11 nových prípadov bolo privezených zo zahraničia.

Od vrcholu pandémie v krajine, keď 29. februára hlásili 909 nových prípadov, sa ich počet v nasledujúcich mesiacoch výrazne znižoval. V Kórei pribudla jedna smrteľná obeť, celkovo ich evidujú 237. Vyliečených je v krajine 8277 pacientov.

Viac o téme: ČínaJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu