Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Izrael zmierňuje niektoré opatrenia proti šíreniu ochorenia

Pohľad na prázdny Jeruzalem
Pohľad na prázdny Jeruzalem (Zdroj: SITA/AP Photo/Sebastian Scheiner)

JERUZALEM - Izrael v nedeľu zmiernil niektoré obmedzenia, ktoré vláda v krajine zaviedla v súvislosti so šírením koronavírusu SARS-CoV-2. Ten spôsobuje ochorenie, ktorému doposiaľ v izraelských nemocniciach podľahlo 171 ľudí. Informovala o tom agentúra DPA.

Na základe vyhlásenia izraelskej vlády sa v súvislosti so zmiernením opatrením môže na pracoviská vrátiť 30 percent zamestnancov; doteraz to bolo 15 percent. Športovanie je po novom povolené v okruhu 500 metrov od miesta bydliska a maximálne vo dvojiciach; doteraz to bolo 100 metrov. V platnosti zostáva nariadenie o povinnosti nosiť rúško. Za jeho nedodržanie hrozí pokuta vo výške 200 šekelov (približne 51 eur). 

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

V súvislosti so zmiernením opatrení sa opätovne môžu otvoriť obchody s potravinami, elektronikou a kancelárskymi potrebami, ako aj kníhkupectvá. Zatvorené zostanú veľké obchodné domy. Spoločnej modlitby sa na základe zmiernenia opatrení môže zúčastniť 19 ľudí. Musí sa však konať vonku a jej účastníci sú povinní udržiavať bezpečný vzájomný odstup.

Úradujúci izraelský premiér Benjamin Netanjahu na margo zmiernenia opatrení uviedol, že k nemu mohlo dôjsť preto, že šírenie koronavírusu sa v Izraeli podarilo spomaliť. "Izrael je na tom lepšie ako iné krajiny. Máme jednu z najnižších mier úmrtnosti," povedal Netanjahu.

Viac o téme: OpatreniaŠírenieZmiernenieIzraelKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu