Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Izrael hlási úspech: Počet vyliečených za deň je prvýkrát väčší ako počet nakazených

Opatrenia proti šíreniu koronavírusu v Izraeli.
Opatrenia proti šíreniu koronavírusu v Izraeli. (Zdroj: SITA/AP Photo/Oded Balilty, File)

TEL AVIV - Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Izraeli 264 prípadov nákazy koronavírusom. Izrael takisto hlási 343 vyliečených pacientov za jediný deň. Po prvýkrát od začiatku epidémie je za jediný deň počet vyliečených v krajine väčší ako počet nakazených. Správu priniesla v piatok agentúra TASS s odvolaním sa ministerstvo zdravotníctva.

Celkovo Izrael dosiaľ potvrdil 12.855 prípadov nákazy. Z choroby COVID-19 sa v krajine vyliečilo celkovo 2967 pacientov. V kritickom stave je 182 osôb, 129 z nich je napojených na pľúcnu ventiláciu. Denný nárast počtu prípadov v Izraeli postupne klesá od začiatku apríla. Najviac prípadov za deň úrady zaznamenali 3. apríla, keď koronavírus potvrdili 819 ľuďom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

Prvý prípad v Izraeli potvrdili 27. februára u izraelského občana, ktorý sa vrátil z Talianska. Počas sviatku pesach, ktorý trval od 8. do 16. apríla, platili v Izraeli prísne opatrenia. Občania nemohli opustiť svoje domovské mesto. Od popoludnia 8. apríla do rána 9. apríla dokonca vôbec nemohli opustiť svoje domovy, a to ani na nákup. Od 12. apríla takisto v krajine platí povinnosť nosiť na verejnosti rúška. Bez dobrého dôvodu Izraelčania nemôžu odísť viac ako 100 metrov od svojich domovov.

Viac o téme: NakazeníIzraelKoronavírusVyliečení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu