Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Vynikajúca správa z Brazílie: Z choroby COVID-19 sa vyliečil aj vojnový veterán (99)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRAZÍLIA - Z infekčnej choroby COVID-19 sa v Brazílii úplne vyliečil aj 99-ročný veterán druhej svetovej vojny Ermando Piveta. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

Pivetu liečili vo vojenskej nemocnici v hlavnom meste, odkiaľ ho zdravotníci po ukončení hospitalizácie vyprevádzali potleskom a s hudobným sprievodom. "Bola to pre mňa strašná bitka, ukázalo sa, že dôležitejšia ako vo vojne," uviedol Piveta. Ermando Piveta počas druhej svetovej vojny slúžil v Afrike v delostreleckej brigáde brazílskej armády, ktorá bojovala po boku spojencov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Armáda vo svojom vyhlásení uviedla, že Piveta bol z nemocnice prepustený v deň 75. výročia bojov brazílskej armády v talianskom meste Montese. Práve Brazília je spomedzi latinskoamerických krajín najviac postihnutá epidémiou nového typu koronavírusu - podľa bilancie americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa mu tam už podľahlo vyše 1500 ľudí. Pozitívny test malo viac ako 25.000 ľudí.

V Brazílii sa pritom stupňuje kritika na adresu vlády, a najmä prezidenta Jaira Bolsonara, za ich reakciu na epidémiu. Bolsonaro totiž patrí k tým politikom, ktorí nový koronavírus bagatelizovali a zdôrazňovali, že ekonomika musí fungovať ďalej aj napriek epidémii.

Viac o téme: BrazíliaKoronavírusErmando Piveta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu