Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Za deň zomrelo v Maďarsku 14 ľudí a pribudlo 100 infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Peter Komka/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Za uplynulých 24 hodín zomrelo v Maďarsku 14 starších ľudí s ďalšími ochoreniami a pribudlo 100 nakazených novým druhom koronavírusu. Počet obetí ochorenia COVID-19 dosiahol 99 a nakazilo sa celkovo 1410 osôb.

Z aktuálnych údajov informačného servera krízového štábu Koronavirus.gov.hu ďalej vyplýva, že z ochorenia sa zotavilo 118 pacientov. Starosta Budapešti Gergely Karácsony vyzval obyvateľov mesta, aby zostali doma. "Štyri steny obydlia znamenajú teraz úkryt a nie väzenie," zdôraznil s tým, že sa treba vyhnúť najobľúbenejším miestam metropoly.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa spravodajského servera Napi.hu starosta podotkol, že prichádzajú ťažké mesiace, po ktorých ale príde možnosť začať znovu. Starostovia a primátori pokračujú v zatváraní turisticky atraktívnych miest. Starosta severomaďarskej obce Mlynky (Pilisszentkereszt), v ktorej žije početná slovenská menšina, nariadil zákaz parkovania v obci vozidlám prichádzajúcim z iných obcí a miest.

Zakázal aj športovanie či túry na verejných priestranstvách. Tieto zákazy platia aj pre turistami vyhľadávanú oblasť Dobogókő, ktorá je najvyššie položeným miestom Vyšehradských vrchov, uviedol spravodajský server Propeller.hu.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyMaďarskoBudapešťKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu