Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Taliansko hlási 570 nových obetí: Ich bilancia sa pomaly znižuje

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Claudio Furlan/Lapresse via AP)

RÍM - V Taliansku za posledný deň zomrelo 570 ľudí s koronavírusom, čo je menej ako vo štvrtok. Celkovo je obetí 18.849. Tiež počet novo infikovaných je nižší ako predchádzajúci deň. Zvýšil sa o 3951 na 147.577. Informoval o tom dnes úrad civilnej ochrany.

Bilancia nových obetí a novo diagnostikovaných pacientov sa v posledných dňoch drží zhruba v rovnakej výške a nestúpa už toľko, ako tomu bolo v predchádzajúcich týždňoch. To podľa odborníkov znamená, že epidémia covid-19 dosiahla vrchol a situácia sa môže začať čoskoro výraznejšie zlepšovať.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Taliansku dnes už siedmy deň v rade klesol počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti, teraz je v kritickom stave 3497 chorých. Cez 30.000 ľudí sa úplne uzdravilo.

Taliansko predlžuje karanténne opatrenia do 3. mája

Taliansky premiér Giuseppe Conte v piatok večer oznámil, že sa rozhodol do 3. mája predĺžiť platnosť prísnych karanténnych opatrení, ktoré majú obmedziť šírenie nového koronavírusu. "Predlžujeme reštrikcie (o ďalšie tri týždne) do 3. mája. Je to ťažké, ale nevyhnutné rozhodnutie, za ktoré preberám plnú politickú zodpovednosť," uviedol Conte v prejave k občanom.

Taliansky premiér Giuseppe Conte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Roberto Monaldo/LaPresse )

Jeho slová citovala agentúra AFP. Platnosť opatrení sa mala pôvodne skončiť 13. apríla. Conte zdôraznil, že prijaté obmedzenia už začínajú prinášať výsledky a že tento pozitívny trend by sa mohol po zrušení opatrení zvrátiť.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyRímTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu