Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Na Ukrajine potvrdili 1668 prípadov nákazy a 52 mŕtvych

Koronavírus desí svet
Koronavírus desí svet (Zdroj: TASR/AP Photo/Efrem Lukatsky)

KEJEV - Počet potvrdených prípadov infekcie novým koronavírusom na Ukrajine sa k stredajšiemu ránu za uplynulých 24 hodín zvýšil o 206 na 1668. Z tohto počtu 52 ľudí nákaze podľahlo a 35 sa uzdravilo. Informovala o tom agentúra Ukrinform s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zdravotníctva.

Ukrajinská vláda rozhodla koncom marca o zavedení režimu mimoriadnej situácie na celom území krajiny s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Karanténne opatrenia tak potrvajú najmenej do 24. apríla.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Nemalo by sa to zamieňať s mimoriadnym stavom. Mimoriadna situácia je dočasný právny režim, ktorý konsoliduje prácu všetkých orgánov a zároveň neobmedzuje ústavné práva občanov. Tento režim nie je o diktatúre, ale o disciplíne," vysvetlil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Ukrajina zastavila všetky medzinárodné lety aj medzinárodnú autobusovú a železničnú dopravu. Cudzinci majú na Ukrajinu zákaz vstupu. Do krajiny sa dostanú iba jej občania autom alebo pešo. Po príchode budú musieť stráviť 14 dní v karanténe pod lekárskym dohľadom v zariadeniach, ktoré vyčlenia jednotlivé oblasti. Pôjde prevažne o hotely alebo lekárske zariadenia.

Viac o téme: PandémiaUkrajinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu