Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Francúzsko zaznamenalo ďalších 357 úmrtí na nový koronavírus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzsko zaznamenalo v nedeľu ďalších 357 úmrtí na nový koronavírus, ku ktorým došlo za posledných 24 hodín v nemocniciach. Ide o najnižší nárast za uplynulý týždeň. Celkový počet smrteľných obetí COVID-19 sa tak vo Francúzsku zvýšil na 8078. Informovala o tom agentúra AFP.

V porovnaní s dvoma predchádzajúcimi dňami pritom počet úmrtí poklesol. Z celkových 8078 úmrtí zomrelo v nemocniciach 5889 pacientov a 2189 ľudí prišlo o život v zariadeniach pre seniorov a iných lekárskych strediskách, dodala vláda.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V nemocniciach v krajine je hospitalizovaných 28.891 osôb, čo je o 748 viac ako ich bolo v sobotu. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je aktuálne 6978 ľudí, čo predstavuje denný nárast o 140 pacientov. Celkovo evidujú v krajine 70.478 nakazených.

Obmedzenia pohybu v snahe zabrániť šíreniu koronavírusu platia vo Francúzsku od 17. marca. Dodržiavanie opatrení kontroluje polícia, ktorej príslušníci najnovšie zaznamenali viacero porušení, keď ľudia napríklad behali v skupinkách, združovali sa v prírode alebo deťom dovolili hrať sa s kamarátmi.

Viac o téme: ObeteúmrtiaFrancúzskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu