Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS VIDEO V Indii vyšli na balkóny ľudia so sviečkami v boji proti temnote koronavírusu

(Zdroj: YouTube/WION)

NAÍ DILLÍ - Milióny Indov v nedeľu vypli svetlá vo svojich domácnostiach a s horiacou sviečkou, lampášom alebo vreckovou baterkou vyšli na balkóny či pred dvere, aby tak "vzdorovali tme, ktorú šíri kríza koronavírusu". Na toto symbolické gesto solidárnosti obyvateľov krajiny v piatok vyzval premiér Naréndra Módí. Informovala o tom agentúra DPA.

Rodiny v mestách či na dedinách sa o 21.00 h miestneho času (17.30 h SELČ) postavili na deväť minút na balkóny, do okien či na prahy dverí, aby tak prejavili solidárnosť v boji proti tejto nákazlivej chorobe. Premiér Módí vo videu zverejnenom na sociálnych sieťach uviedol, že táto akcia konajúca sa v čase trojtýždňových obmedzení voľného pohybu ľudí je znakom "kolektívnej sily" Indie a jej 1,3 miliardy obyvateľov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako píše agentúra Reuters, niektorí ľudia vypustili do vzduchu svetlice, hrali na bubny, tlieskali či kričali heslá proti koronavírusu. V niektorých mestách, ako napríklad v Naí Dillí či v Bombaji ľudia na balkónoch spievali vlastenecké piesne.

Módí vzdal na Twitteri v sanskrite úctu svetlu, ktoré prináša priazeň, zdravie a prosperitu, citovala ho agentúra AFP. V Indii evidujú už 3577 prípadov nákazy koronavírusom a 83 úmrtí. Najnovší nárast v počte prípadov podľa ministerstva zdravotníctva súvisí s obrovskými náboženskými zhromaždeniami v hlavnom meste, ktoré sa konali v marci a spája sa s nimi viac ako 1000 infikovaných osôb.

Viac o téme: SviečkyBalkónyIndiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu