Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS India predĺži obmedzenia pohybu o dva týždne

Zdravotníci v ochranných oblekoch v Indii.
Zdravotníci v ochranných oblekoch v Indii. (Zdroj: SITA/AP Photo/Anupam Nath)

NAÍ DILLÍ - Indická vláda v piatok oznámila, že rozsiahle obmedzenia pohybu zamerané proti šíreniu nového koronavírusu predĺži o ďalšie dva týždne, aj keď niektoré opatrenia zmierni. Informovala o tom agentúra AFP.

Indické ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že vzhľadom na významné zlepšenie epidemiologickej situácie dôjde k "značným zmierneniam" v oblastiach, kde registrujú len málo alebo žiadne prípady nákazy. Celkovo však karanténne opatrenia predĺžia o dva týždne od 4. mája, do ktorého boli dosiaľ vyhlásené.

Ministerstvo zdravotníctva v piatok oznámilo, že v Indii za uplynulých 24 hodín zaznamenali 1993 ďalších prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2, čo je doposiaľ najvyšší denný počet novoinfikovaných v krajine. Celkovo tamojší počet prípadov stúpol na 35.043. Od štvrtka evidujú tiež ďalších 73 úmrtí, ktorých celkový počet sa tak zvýšil na 1147, informovala agentúra AP.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Uplynulú stredu India povolila pokračovať v ceste migrujúcim pracovníkom a ďalším ľuďom, ktorí uviazli na rôznych miestach v dôsledku zavedenia karanténnych opatrení pre 1,3 miliardy obyvateľov krajiny z 25. marca. Medzičasom vláda umožnila otvoriť aj niektoré obchody a obnoviť niektoré výrobné a poľnohospodárske aktivity.

Viac o téme: PohybObmedzenieIndiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu