Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Pápež zverejnil videoposolstve o koronavíruse: Sú to ťažké chvíle pre nás všetkých

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini)

RÍM - Pápež František zverejnil v piatok mimoriadne videoposolstvo, v ktorom vyzval ľudí na celom svete, aby nestrácali vieru a pomáhali jeden druhému počas pandémie nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

"Sú to ťažké chvíle pre nás všetkých. Pre mnohých veľmi ťažké. Pápež to vie a prostredníctvom týchto slov chce vyjadriť svoju blízkosť a náklonnosť všetkým," povedala hlava katolíckej cirkvi po taliansky. Vyzval ľudí, aby "čo najlepšie využili tento čas" tým, že budú "veľkorysí", a pomohli tým, ktorí to potrebujú, hoci aj najosamelejším "prostredníctvom telefónu alebo sociálnych sietí". "Aj keď sme izolovaní, myšlienka a duch sa môžu šíriť ďalej vďaka tvorivosti lásky," povedal František.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spomenul osoby vyššieho veku, bezdomovcov, väzňov, pozostalých po obetiach, tých, ktorí sa obávajú o stratu zamestnania, i "hrdinov" pracujúcich v nemocniciach či poskytujúcich základne služby spoločnosti. Pápež, ktorý má 83 rokov, sa už v dôsledku koronavírusovej pandémie na verejnosti neobjavuje a budúci týždeň povedie obrady veľkonočných sviatkov bez fyzickej prítomnosti veriacich - v modernej dobe niečo nevídané.

"Svätý týždeň oslávime skutočne nezvyčajným spôsobom," podotkol František. Veľká noc, najvýznamnejší kresťanský sviatok, je oslavou zmŕtvychvstania Ježiša Krista a viera "vo vzkriesenie Ježiša" by mala dať ľuďom nádej, povedal pápež. "Je to nádej na lepšie časy, v ktorých môžeme byť lepšími, konečne zbavený zla a tejto pandémie. Je to nádej: nádej nesklame, nie je to ilúzia," dodal.

Viac o téme: PandémiaKoronavírusPápež FrantišekVideoposolstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu