Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Počet nakazených v Maďarsku je už takmer 500, zomrel 16. pacient

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V uplynulých 24 hodinách pribudlo v Maďarsku 45 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Počet potvrdených infikovaných tak stúpol na 492.

Ochoreniu COVID-19 podľahol 59-ročný pacient, ktorý trpel viacerými chronickými chorobami a je v poradí už 16. obeťou epidémie koronavírusu, informoval v utorok vládny informačný server koronavirus.gov.hu. Certifikované laboratóriá testovali už 14.146 vzoriek. Počet zotavených z ochorenia stúpol aktuálne na 37, v nemocničnej karanténe je 61 ľudí.

Vládny informačný server poskytne o epidémii detailnejšie informácie

Informácie týkajúce sa vývoja epidémie koronavírusu v Maďarsku budú na internetovej stránke vlády koronavirus.gov.hu od utorka detailnejšie, informoval spravodajský server Napi.hu. Doposiaľ sa uvádzal iba celkový počet nakazených novým druhom koronavírusu SARS-CoV-19 v krajine a celkový počet obetí ochorenia COVID-19. Novými informáciami budú vek a pohlavie zosnulých, ako aj to, či pred nákazou trpeli aj inými ochoreniami.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V súvislosti s nakazenými koronavírusom budú čoskoro zverejňované aj informácie o ich výskyte v jednotlivých župách, pričom krízový štáb, ktorý stránku koronavirus.gov.hu prevádzkuje, upozornil, že skutočný počet infikovaných môže byť viacnásobne vyšší.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu